De drijvende optocht is voor het publiek vanaf de oevers in het hart van de stad te zien. Deze ‘vaartocht van het ongerijmde’ doet recht aan het genie en de vernieuwingsdrang van de kunstenaar Jheronimus Bosch en aan ’s-Hertogenbosch, stad van de levende kunsten. Bosch Parade is door de stad ‘s-Hertogenbosch aangemerkt als belangrijk onderdeel van de legacy van het Jheronimus Boschjaar 2016

Internationale aandacht

In de afgelopen jaren is Bosch Parade 7 keer georganiseerd. In 2016 trokken de 18 kunstprojecten ruim 20.000 bezoekers over 3 uitvoeringen. De beelden van Bosch Parade gingen viraal, met ruim 4 miljoen views en een eigen versie door de New York Times met Amerikaanse voice-over. Nog steeds komen internationale verzoeken binnen om de vakantieplanning op Bosch Parade af te stemmen.

Nieuwe editie

Bosch Parade komt in 2019 terug! En wel van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni 2019. Dan vaart de drijvende optocht op de Dommel, in het historische hart van de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Korte terugblik

Het evenement was een van de succesonderdelen van het Bosch500 programma en werd het volledig vanuit die middelen vrij toegankelijk gerealiseerd. Vanuit deze goede uitgangspositie werkt Stichting Bosch Parade sinds 2017 aan een duurzame doorstart met een nieuw plan van aanpak, noodzakelijk om het evenement artistiek, organisatorisch en financieel te realiseren.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe plannen van Bosch Parade? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrieven
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.