Archief: Projecten 2012

WIJLAND

WIJLAND

WIJLAND is een project van de WIJFAMILIE

wij delen. wij zoeken. wij vragen. wij geven.

WIJ zijn familie. WIJ zijn de WIJFAMILIE

WIJLAND is een overbevolkt vlot. De bemanning erop is een mix van mensen van boven en onder het straatniveau, waaronder dak -en thuislozen. Er zijn teveel mensen op het vlot en de drang om een plekje te verwerven zorgt voor onrust en escaleert in afvallers. Vanaf de kade wordt het drijvend eiland gegidst door geheimzinnige klanken. Alle opvarenden zijn met elkaar verbonden en zitten letterlijk aan elkaar vast. Ze dragen tweedehands kleding die uit verschillende speciaal geconstrueerde stijlen bestaat.

In een samenleving die voornamelijk gericht is op het individu en waarbij macht en succes de norm zijn geworden is het voor een grote groep kwetsbare mensen moeilijk zich staande te houden en overeind te blijven.Het vlot is net zoals op het Narrenschip van Jheronimus Bosch te zwaar beladen en symboliseert hun wanhoop maar ook hun nooit aflatende hoop. De scheidingslijn tussen welvaart en armoede is vaak dun. Wij zijn allen kwetsbaar.

WIJLAND is een project van de WIJFAMILIE: Ilona Willemse, Ivonne van der Velden, Toine van der Heijden, Frans van Lokven, Jeffrey van Schijndel, Colin van der Heijden, Klankkamer Moyses Bosch, Duikteam Schijndel, Jetty Lobregt, Ans Klaver, Angéle Kuipers, Joost van Pageé, Noëlle van Geene.