BETTER HALF – Van Rijn & KW1c

KW1c test prototype

• Van hier naar daar •
De vrijheden en beperkingen, de deugden en ondeugden van ons aardse bestaan; Jheronimus toont ze ons allemaal in zijn Tuin der lusten. Maar sluiten we het drieluik, dan zien we de aarde vóór de schepping: een grijze wereld waarin deugd en ondeugd nog niet bestaan. Waar vormen nog wachten op verfijning en kleur, wezens op bezieling en klank.

Better half verbeeldt die overgangsfase; van het sobere, gesloten drieluik naar het kleurrijke, levendige en overvolle schilderij. Op twaalf ronde bootjes – dobberend, zwierend en draaiend op de Dommel – zoeken halve, incomplete wezens hun ‘betere helft’. Wie verleidt wie? Wie kiest wie? Zijn er regels? Wie stuurt? Wie is de weg kwijt? En wie volgt deugdzaam de rest?

volledige boot foto 4 foto proefvaart met dier

In samenwerking met
Dit project is een geïntegreerde en interdisciplinaire samenwerking tussen diverse opleidingen binnen het Koning Willem I College, onder leiding van Cora van Rijn (projectleiding), Raymond Hillhorst (regie beelden), Marcel Geurts (coördinatie techniek) en Tet van der Donk (eindregie performance).

Het betreft de studierichtingen meubeldesign, high tech metalelektro, metaal, allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer, servicemedewerker gebouwen, theater, filmmaker, mediavormgeving, maatschappelijke zorg i.s.m. dagbesteding Kroon van Cello en evenementenbureau Koning Willem I College.

Maker
Cora van Rijn – Website