KW1c trekt alles uit de kast

KW1c prototype boot te water

Voor het eerst werken zoveel disciplines bij KW1c samen aan één project: BOSCH PARADE! Onder de bezielende begeleiding van Cora van Rijn komen de opleidingen meubelmaker, theater, mediavormgeving, filmmaker en high tech metalektro samen.

Zo ontmoeten studenten van verschillende afdelingen elkaar, werken ze voor langere tijd samen aan een project en is er volop ruimte voor uitwisseling van ideeën en inspiratie. Dit interdisciplinair project past helemaal binnen de visie van het Koning Willem 1 College, al is het niet gemakkelijk om te organiseren.

Aan de studenten is gevraagd een ontwerp te maken voor een ‘samenspel’ van kleine vaartuigen op het water. Doel? Het moet vernieuwend zijn en een eigentijds beeld laten zien. Eind januari trotseerden Gijs ten Bosch en Tom van Hoften (beiden student High Tech Metalektro van het techniekatelier) het weer en testten ze ‘hun’ prototype bootje op het ijskoude water in het Westerpark … En met succes!

In totaal zal de vloot bestaan uit twaalf bootjes, voorzien van halve wezens die lijken op dieren en plantaardige vormen. Hier zijn de Meubelmakers aan zet! Studenten van de opleiding Theater gaan uiteindelijk aan de slag met een performance op het water, die de losse bootjes met elkaar verbindt.

Binnenkort meer over dit project op www.boschparade.nl