Archief: Projecten 2012

JEROEN PARADE: kleine broertje Bosch Parade

jeroen-parade

JEROEN PARADE:

kleine broertje Bosch Parade
Dit jaar krijgt Bosch Parade een klein broertje: Jeroen Parade:  creaties gemaakt door leerlingen van basisscholen. Het vormt een apart onderdeel van Bosch Parade en gaat als kleine vloot bijzondere vaartuigen vooraf aan de ‘grote’ tocht. Ook hier geldt het werk van Jheronimus Bosch als inspiratiebron.

In totaal doen 6 groepen leerlingen uit groep 7/8 van vier basisscholen mee aan de Jeroen Parade: De Madelief, Merlijn, Jeroen Bosch en De Vlieger. Iedere groep is gekoppeld aan een beeldend kunstenaar en een dans/drama docent . De kunstenaars begeleiden de kinderen in de totstandkoming van hun deelname aan de Jeroen Parade.

Thema: Strijd tussen goed en kwaad
In de fantasievolle schilderijen van Jheronimus Bosch speelt de strijd tussen goed en kwaad een essentiële rol. In de digitale wereld van computer games waar kinderen als superheld(in) het onrecht bevechten, komt dit goed en kwaad thema ook telkens terug. De combinatie van de wereld van Bosch en de digitale wereld worden zichtbaar op de vlotten van de basisscholen.

Iedere groep heeft tijdens de Jeroen Parade de beschikking over een vlot van ± 10m2 in de vorm van een Tetris-figuur. Iedere klas heeft  echter een andere kleur toegewezen gekregen. De klassen gaan met hun kleuren en vormen de strijd met elkaar aan.

Helpende handen
Om alles op tijd voor elkaar te krijgen moeten er nog bergen werk verzet worden. Pakken gemaakt en vlotten geschilderd. Tot en met de uitvoering van de tocht zijn helpende handen nodig. Van (groot)ouders tot broertjes en zusjes, tot aan buurtgenoten of spontane vrijwilligers. Wil je mee doen meld je dan bij Floor Cremers: floor@boschparade.nl

Jeroen Parade komt tot stand in nauwe samenwerking tussen Bureau Babel en Bosch Parade.

Meer weten:
www.bureaubabel.nl