Indienen plannen 2016

kruisdraging groot

2016 is het nationale Jheronimus Boschjaar en Bosch Parade vaart in dit jaar op 16, 18 en 19 juni over de Dommel in ‘s-Hertogenbosch. Professionele kunstenaars uit alle disciplines kunnen tot 8 november 2015 plannen smeden en opsturen. Wij zijn ontzettend nieuwsgierig!

In zes jaar tijd heeft Bosch Parade bewezen een prachtig evenement te zijn met bijzondere projecten. Productioneel staat het evenement als een huis en het publiek komt in steeds grotere getale. De editie van 2015 liep gesmeerd en de toeschouwers zijn verwend met en we zouden bijna zeggen gewend aan al de grootse, ontroerende en ingenieuze kunstwerken. Een bijverschijnsel van het succes van de tocht.

Hoogste tijd dus voor nog uitdagendere stappen voorwaarts in het ongerijmde! Het is een feit dat kunstenaars bekend staan om hun drang tot vernieuwing. Dus kom maar door met de verrassende, tegendraadse, eigenzinnige visie op Bosch. Het liefst een visie die ons flink wat hoofdbrekens kost. Daag ons uit met waanzinnigere projectvoorstellen, zodat we in het Jheronimus Boschjaar kunnen laten zien dat ons publiek in ’s-Hertogenbosch tijdens en ook ná 2016 elk jaar weer een unieke, onvoorspelbare optocht over het water mag verwachten.

Kijk op www.boschparade.nl/meedoen/kunstenaars/ voor alle voorwaarden en bekijk op die pagina vooral ook de korte video met trefwoorden ter inspiratie. Veel succes!