De kop is eraf!

Untitled-design-51

Het leek onzeker of Bosch Parade gisteravond uit kon varen, vanwege de weersvoorspellingen (code geel in Brabant), maar het zware onweer bleef uit in ‘s-Hertogenbosch. Wel zorgde de hevige regenval van de afgelopen dagen voor sterke stroming op het water, die het de drijvende kunstwerken hier en daar lastig maakte in deze ‘vaartocht van het ongerijmde’.

Ondanks een regenachtige start waren de kades langs de Dommel goed gevuld. Het publiek verbaasde zich over brandende bomen die voorbij dreven en stond versteld van de vreemd over het water bewegende wezens zoals de Schaatsenrijders en de Schorpioenvis. ‘De Performance voor de Vrijheid’, mede-uitgevoerd door vluchtelingen, en ‘We leven vrolijk verder’ (de choreografie van Vloeistof op een drijvend dak) maakten grote indruk.

Meer Bosch Parade?
Ook dit weekend trekt de stoet van kunstzinnige objecten nog over de Bossche wateren. Bosch Parade vindt plaats op Rivier De Dommel (’s-Hertogenbosch); op zaterdag 18 juni om 17.00u en op zondag 19 juni om 15.00u. De stoet over het water start bij het voormalige Heetmanplein nabij Essent en eindigt ter hoogte van Watersportvereniging ‘De Waterpoort’, daar waar de Dommel overgaat in de Zuid-Willemsvaart.

Bosch Parade was donderdagavond live te volgen via Omroep Brabant.
Bekijk hier de uitzending.