ANAKI – De Bilde

2016_Chaos

 • Wankel evenwicht tussen vrijheid en grip op de zaken  •

De vrijheid van het individu is een hoog goed in onze moderne samenleving. Maar politiek en religie stellen er vaak voorwaarden aan en kaderen de moraal – althans, dat proberen ze. Nu, maar ook vijfhonderd jaar geleden al, zo laten de schilderijen van Bosch zien. Met zijn visie op de ontwrichte samenleving hield Jheronimus zijn tijdgenoten, en misschien ook de politiek, een spiegel.

Pim de Bilde doet dat vijf eeuwen later opnieuw. Met Anaki (Japans voor anarchie) speelt hij in op het wankele evenwicht tussen vrijheid en controle: hij geeft de besturing van zijn vaartuig uit handen. Het publiek beslist waar we heen gaan. Of toch niet…?

Anaki vindt plaats op diverse plekken vóór de Bosch Parade. Doe jij mee? Ga op je eigen telefoon naar de WiFi instellingen en kies het Anaki netwerk. De rest spreekt voor zich.

In samenwerking met
Stijn van Grinsven (netwerk- en systeembeheerder), Kees van den Boogaart (beeldend kunstenaar), Laurent Khuat Duy, Dick Janssen, Harris Sunyoto, William David Edwards, Luuk Marschalk, Kiki de Bilde, Padaco ICT, Conrad Electronic, Spark Campus (technische ontwikkeling). Het project is ontwikkeld met ondersteuning van Intro in Situ Maastricht en Muziek op de Dommel Eindhoven, waar het werk ook te zien was.

Makers
Pim de Bilde (interactive designer) – Facebook, twitter